whiskeynougat
Igår provade jag och systeryster att baka whiskeynougat och de blev faktiskt riktigt goda för att vara första försöket, dock ska jag nog prova att blanda i någon matsked kakao nästa gång.
Whiskeynougat:
125 g kokosfett
5 dl strösocker (alternativt 4strösocker+1farinsocker)
1 3/4 dl vatten
1 msk whiskey
6 1/2 dl vetemjöl
4 dl florsocker
2 msk vanilinsocker
2 msk sirap
1. Smält kokosfett och blanda i socker och vatten, låt stå på svag värme tills sockret smält. Häll i whiskeyn.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan i sirap och kokosfettet.
3. Se till att allt blir ordentligt blandat och häll direkt ut smeten på en pappersklädd bakplåt, platta ut.
4. Låt svalna något och dela sedan i bitar.
5 dl strösocker (alternativt 4strösocker+1farinsocker)
1 3/4 dl vatten
1 msk whiskey
6 1/2 dl vetemjöl
4 dl florsocker
2 msk vanilinsocker
2 msk sirap
1. Smält kokosfett och blanda i socker och vatten, låt stå på svag värme tills sockret smält. Häll i whiskeyn.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan i sirap och kokosfettet.
3. Se till att allt blir ordentligt blandat och häll direkt ut smeten på en pappersklädd bakplåt, platta ut.
4. Låt svalna något och dela sedan i bitar.
Men nu ska jag spenderar resten av dagen med att kolla ikapp alla föreläsningar jag inte hunnit med under veckan och ikväll blir det födelsedagsfirande för bror.
Kommentarer
Trackback