gofika

I helgen har vi bara tagit det lugnt, ätit gott och myst.. vi var ju tvugna att länsa gotteskåpet nu när vi ska göra ett sista försöka att komma i form till beach 2013. Avslutade helgen med gofika och min fina familj, provade mig på att knåpa ihop en ananaspaj för första gången och den fick högt betyg av allihop! inte illa. Nu ska jag lägga all energi på plugget och försöka se till så jag ligger lite i förväg med alla arbeten..
 



whiskeynougat

Igår provade jag och systeryster att baka whiskeynougat och de blev faktiskt riktigt goda för att vara första försöket, dock ska jag nog prova att blanda i någon matsked kakao nästa gång.
 
 
Whiskeynougat:

125 g kokosfett
5 dl strösocker (alternativt 4strösocker+1farinsocker)
1 3/4 dl vatten
1 msk whiskey
6 1/2 dl vetemjöl
4 dl florsocker
2 msk vanilinsocker
2 msk sirap

1. Smält kokosfett och blanda i socker och vatten, låt stå på svag värme tills sockret smält. Häll i whiskeyn.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan i sirap och kokosfettet.
3. Se till att allt blir ordentligt blandat och häll direkt ut smeten på en pappersklädd bakplåt, platta ut.
4. Låt svalna något och dela sedan i bitar.
 
 
 
Men nu ska jag spenderar resten av dagen med att kolla ikapp alla föreläsningar jag inte hunnit med under veckan och ikväll blir det födelsedagsfirande för bror.

fullt upp

känns som att vi suttit med marknadsföringsarbetet dygnet runt och hjärnan känns segare än sirap men vi kommer framåt och det går mycket bättre än förväntat, dock hade jag planerat att ta ikapp läsningen under veckan men det får nog vänta tills arbetet är klart & inskickat. det är faktiskt skönt att kunna fly undan alla tankar och istället begrava sig i plugg, dock verkar min huvudvärk försöka intyga mig om något helt annat. 
 
Igår blev jag bortskämd av min söta lilla mamma och fann min nya kärlek.
 
 

upside down

 
 det är komiskt hur man lyckas hålla skenet uppe trots att allt runt omkring faller sönder och samman. 

Kladdkaketårta

Kakor har alltid varit min grej men nu till min födelsedag bestämde jag mig för att försöka knåpa ihop en god tårta och var självklart tvungen att prova med kladdkaka. Blev en av de godaste tårtorna jag ätit och kommer garanterat servera denna många gånger framöver..
 
 
Kladdtårta

Kladdkakebottnar:
100 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk vaniljsocker
3 dl socker
3,5 msk kakao
1 tsk salt
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan i smöret och de torra ingredienserna.
3. Blanda smeten försiktigt, häll upp i en smörad och bröad form.
4. Grädda i ugnen i ca 20min.
Gör sedan en botten till, dessa görs med fördel dagen innan och förvaras i kylen tills tårtan ska göras.

 
Vitchoklad -smörkräm:
200g vit choklad
200g philadelphia
100g rumsvarmt smör
ca 1-2 dl florsocker
 
1. Smält chokladen och blanda samman med resten av ingredienserna.
2. Blanda i florsocker efter tycke beroende på hur fast kräm man vill ha.

 
När tårtan ska monteras är det viktigaste att försöka få loss kladdkakorna utan att de går sönder men när man väl lyckats med det är det busenkelt. Smeta ut rikligt med kräm mellan bottnarna och spara lite att spackla ovansidan med. Vispa sedan grädde att spritsa på sidorna och garnera efter tycke.. nästa gång kör jag nog på hallon.
 

happy birthday

Trodde det skulle bli en lugn dag idag men emelie upplyste mig om att det visst var mer att göra inför morgondagens seminarium än jag trodde så det har varit fullt upp hela dagen. Massa plugg, städ, tårtbak, mat och födelsedagsfirande har stått på schemat men det blev en riktigt lyckad dag så det var det garanterat värt. Det enda som saknades var mina fina vänner men de uppvaktade mig på håll och påminde mig återigen om hur lyckligt lottad jag är som har så fina människor i mitt liv. Att jag har världens bästa familj känns ganska bra det också. Tack för en fin dag allihopa, jag älskar er.


tårtan blev förövrigt så otroligt ruskigt god.. speciellt för ett chokladmonster som jag.

zero

Är i full gång med att beta av all läsning som ska göras i företagsledningen och måste faktiskt erkänna att det är riktigt intressant, tur det med tanke på att motivationen just nu ligger på noll. Imorgon är det förberedelser inför torsdagens seminarium som står på schemat och på kvällen kommer min familj och lilla farmor hit och firar mig, blir massa god mat och förhoppningsvis en lyckad chokladtårta. Ska tjuvstarta med baket redan ikväll men nu blir det promenad och sen lunch framför the real housewives of new york, som vanligt.
 
 

älskade ledighet

Igår fixade vi äntligen lite på vår uteplats så nu är bord och stolar uppe och rabatten fin, började även med att gräva  upp gräsmattan för att jämna till den lite men gav upp när jag fick skavsår på händerna. På kvällen blev det årets första grillning och film hos alex & sara, en finfin lördag med andra ord. Idag blev det en tidig morgon med lisan och jag har redan hunnit med att städa hela lägenheten och tagit en löprunda, nu blir det dusch och senare ska vi iväg på en lite för tidig födelsedagslunch med min familj på Jensen's! blir hungrig bara av att tänka på det.
 
 

oh, friday

Har spenderat morgonen i soffan med näsan i kurslitteraturen och lyckats läsa ikapp marknadsföringen, så skönt att vi nu faktiskt har en bok i svenska också! Motivationen dog ut lite och nu sitter jag mest och klurar på vilken tårta jag ska försöka knåpa ihop på onsdag, hade tänkt prova någon form av kladdkaketårta men hittade nu någon med mjölkchoklad mouse & vitchoklad mouse som ser oerhört god ut..
om jag känner mig själv kommer det väl sluta med 5 olika tårtor, haha.

nu ska jag ta lunch framför Real housewives of New York
 

superwoman

Tydligen dags för lite förkylning igen vilket jag försökt ignorera under helgen, har minsann ingen lust att vara sjuk igen. I fredags blev det myslunch med emelie & emma på Jensen's och senare på kvällen kom var det let's dance och mys med ost, kex och vin med emelie & marcus som gällde. Påsk firade vi med min familj hemma hos mamma & pappa med alldeles för mycket gott, gick även och hälsade på hos lilla farmor. Blev kvar hos mamma & pappa över natten och igår kom farfar & ulla dit. Idag var det fika på Bara Vara med mina fina sp3c-tjejer som stod på schemat och det blev ett fint avslut på en finfin påskhelg. Imorgon ska jag försöka övertala lisan att spendera dagen i soffan framför lite disneyfilmer!