lyx till håret

Efter jobbet stannade jag och hämtade upp mitt paket från lyko som var proppfullt med massa godsaker! Förutom min magiska locktångt hade jag även beställt lite bra grejer till håret, så skadat som det är efter alla blonderingar får man ju försöka rädda det som räddas kan. Fyllde på med nytt i min Loreals pro-keratin serie och provade också hårolja från kerastase. 
 
 

Babyliss curl secret

Ibland måste man faktiskt få skämma bort sig själv lite och för mig innebar det att äntligen klicka hem denna locktång som jag suktat efter alldeles för länge. Lockar är ju så otroligt snyggt men då jag är sämst i världen på att själv locka mitt hår nöjer jag mig med plattången.. förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Babyliss curl secret ska nämligen locka håret av sig själv och det ska bli spännande att se om den lever upp till mina förväntningar.
 
 
 

just my luck

Igår bokades jag in på en väldigt massa jobb och det här med att kombinera skola, arbete och vardagen verkade gå bättre än någonsin. Den lilla fantasibubblan höll dock inte så länge då dagen bjöd på en liten upplysning om det eskalerande tempot i skolan. Nästa vecka verkar det nämligen bli full fart igen vilket känns sådär med 32timmars arbetsvecka.. livet är minsann ett riktigt pussel.
 

götelaborg

Helgen spenderades i Göteborg hos min finaste. Kvällsmys, födelsedagsfirande, promenad och massa prat med min bästa var precis vad jag behövde. Tråkigt bara att tiden bara springer iväg varje gång vi ses!
 
 
Stort grattis till både Nina och Emma som fyller år idag!!

full fart framåt

Dagen har minst sagt varit fullspäckad då det varit full fart med examensarbetet, som tur är har vi nu kommit igång ordentligt så morgondagens deadline är inte alls lika skrämmande längre.
 
Gårdagens kvällsnöje blev att baka lite hallongrottor inför morgondagens besök, namnam. 
 

alla hjärtans dag



 
Jag har haft en riktigt mysig helg som började med att c och jag firade alla hjärtans dag med att äta massa gott hela dagen.. fikade på blåbärspaj, käkade helstekt anka till middag och cheesecake till eftterrätt, namnam. Sedan umgicks vi med fina vänner, gymmade och var ute och lekte med lisan.
 
Nu är det vardag igen och full fart med exarbetet, jobbsök och att försöka bli någorlund frisk till helgen. Då är det nämligen ett besök hos min saknade bästis i göteborg som gäller, yeey!
 

zombie


Måndagar är den där typiskt tråkiga dagen på veckan då vi sysselsätter oss med att tvätta hela kvällen, i måndags förgyllde vi den dock med mysfika på Sveas. Så veckan började ganska bra men sedan dess har jag gått runt som en zombie och just inte fått någonting gjort. Som grädde på moset blev lisan sjuk idag också, lagom bra tajming med tanke på morgondagens tenta och helgens fullspäckade schema..


 
 
 

sunday, bloody sunday

Har blivit fasligt mycket bakande den senaste tiden och idag var det blåbärsmuffins som stod på schemat. resten av dagen har spenderats hos mor & far för att hjälpa till med tapetsering. det blir riktigt snyggt och jag längtar efter ett eget hus att göra iordning på.. skulle dock behöva vinna någon miljon på lotto först.

say cheese

Igårkväll bjöd vi mamma, pappa och bror på middag. Helstekt fläskfile med hasselbackspotatis & rödvinssås och sen cheesecake till efterrätt.. snacka om matkoma efter det. Sen spelade vi lite kort och hade det bara allmänt trevligt. Kändes som en bra inledning på helgen.

 
 
Idag hade vi mysmorgon och nu har vi precis kommit in från en långpromenad. Önskar helgen hade någon dag extra.

Upp och ner

Gårdagen bjöd på goda nyheter men de vägdes upp med en helvetes jävla tandvärk. Fick ingen akuttid igår men lyckades överleva natten och som tur var fick jag åka dit imorse. Nu försöker jag bara piggna till så att jag orkar dra igång med examensarbetet, äntligen har vi bestämt ungefär vad vi ska göra vilket känns otroligt skönt!
 
 

<3

 
saknad.

Chokladbiskvier

 
 

Chokladbiskvier
ca 25 stora eller 40 små

 

Ingredienser:

 

Bottnar

300g mandelmassa
2 äggvitor
3/4 dl strösocker

 

Fyllning

125g smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
25-50g blockchoklad
+ ev. smaksättning: 1 tsk starkt kaffe

 

Glasyr

150 g mörk choklad (använd ljus choklad för mildare chokladsmak, eller 50/50)

 


Gör såhär:

 

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Bottnarna:
1. Börja med att riva mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret tills det blir en smidig smet.
2. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta ut dem lite så att de blir ca 5 cm i diameter. (ca 25 stora eller 40 små)
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min och låt dem svalna.

 

Fyllningen:
1. Smält chokladen till fyllningen och låt svalna lite. Vispa rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i fyllningen och tillsätt ev. smaksättning.
2. Bred ut fyllningen lite toppigt på kakorna och låt stå i kylen minst en timme.

 

Glasyren:
1. Smält chokladen och låt svalna något. (Använd ej en alltför vid skål utan hellre en smal och hög)
2. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ och förvara kakorna kallt.