-

blä, idag är en tung dag och kvällen kommer därför spenderas med en fet godispåse framför min nya serie: 2 broke Girls. nästan lika bra som en utekväll..
 

Loreal absolute repair


Att vara en riktig blondie sliter minsann en hel del på håret och sist jag besökte min frisör övertalade hon mig att prova loreals pro-keratin serie men tyvärr gjorde den inte riktigt det under jag hoppats på. Tänkte återgå till mitt kära goldwell men provar denna serie först.

mysmorgon

Blev en sen kväll med min saknade emma igår så idag tog jag sovmorgon och myste med lisan, bästa starten på dagen!
 
 

Födelsedagsfirande

Igår var det födelsedagsfest för pappa som stod på schemat och det blev som tur var riktigt lyckat. 
 

shuhu

 
why so serious?
 
 
 
sen var det ju det här med att vara effektiv och göra rätt saker..
 

liten blir stor

Inatt sov lisan utan blöja hela natten och jag slogs återigen av hur stor min lilla bebis börjar blir. 
 

tummen ner

för att samanfatta känslan just nu:
 
denna jävla hosta och bristen på tid att få kurera sig gör ju inte direkt saken bättre. som tur var kom c hem med en Ben & Jerry's förut så nu kanske jag kan lyckas överleva dagen, trots allt.
 

time's just passing by

I fredags jobbade jag hela långa dagen för att sedan sitta på ett varmt tåg och bli irriterad på dessa eviga förseningar, väl hemma tog jag och pappa med lisan på kumlamarken och bjöd sedan på lite mat här hemma. Lördagen bjöd allt för mycket onyttigheter förstås men även öppet hus på brandstationen där lisan stormtrivdes och sedan en tripp till frövi för att sedan avsluta dagen med en myskväll hos mor & far. Gårdagen bara försvann och idag är det tydligen kaos med grupparbetet som gäller.

soppelisoppa

Kände att hjärnan var i behov av en liten paus från externredovisningen så bestämde mig för att knåpa ihop en fisk & räk soppa, får passa på när resten av familjen inte är hemma då jag verkar vara den enda som ser tjusningen i det. Det är ju aldrig så gott med soppa som i förkylningstider och denna variant blev helt makalöst god. namnam!
 
 

huh?

 
lite såhär känns det just nu.
 

Krångelonsdag

Förutom min dumma förkylning så har givetvis allting annat också bråkat med mig idag, internet, försäkringskassa och försäkringsbolag. Tur att jag har min fina lilla tjej som lyser upp tillvaron!
 

förkylningstider

Denna förbannade förkylning verkar inte ge med sig i första laget vilket känns lite sådär nu när det är fullt upp i skolan. Som tur är kan jag ju ligga i sängen och kolla alla föreläsningar så det är planen för morgondagen.. och glass i stora lass såklart. Verkar dessutom bli helt ensam och övergiven i helgen så då får jag väl passa på att kurera mig och hinna med ännu lite mer plugg. yeey.

Helgen i bilder


 
 

world war z


Hade filmkväll med goda vänner igår och det blev efter många om och men World war Z, en film jag längtat efter att få se ända sedan den hade biopremiär. Det är lite som man brukar säga: den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge och denna film var verkligen värd att vänta på!
 
jag har så många filmer på lager som verkar bra att jag skulle behöva ta ett låångt filmmarathon.. som tur är kommer väl hösten så småningom och vad är då bättre än soffmys, en kopp te och en bra film?
 

the secret circle

Igår var det myskväll med emma och även helgen verkar bjuda på massor av trevligheter vilket är precis vad jag behöver just nu.
Men då lisan var krasslig igår och min förkylning inte riktigt vill ge med sig så idag har vi varit hemma idag och bara myst i soffan. Har dock lyckats kolla slut på alla serier under den senaste månaden så jag var illa tvungen att leta på en ny, började med The secret circle och än så länge känns den helt okej.
 

plugg

 
Skolan är igång igen och jag nu förstår jag varför jag inte saknat det för fem öre.. blir snurrig i hvudet av alla inlämningar, seminarier och tentor. 
 
bara
 
ett
 
år
 
kvar
 
...

confession

Min farfar frågade en gång varför jag inte kunde berätta varför jag mådde dåligt och jag förstod inte riktigt hur han kunde fråga mig något sådant. För mig var det självklart att jag inte kunde berätta om allt det mörka då jag levde i tron att jag själv lockat det till mig, att jag förtjänade allt som det sedan förde med sig. Jag kunde inte berätta då jag fått lära mig att man inte pratar om sådant som är svårt och "fel", jag kunde omöjligt berätta då ingen någonsin skulle kunna älska mig igen. Och jag kunde inte berätta då jag gett mig fan på att vara stark, att klara mig på egen hand och aldrig visa mig svag.

Medan så många andra tagit den enkla utvägen och helt enkelt raderat mig ur sina liv brydde sig min farfar tillräckligt för att våga fråga. Han ville veta, han brydde sig och han älskade mig på riktigt.

Jag förstod det bara inte då. Jag visste nämligen inte att det inte var mitt fel, att jag inte förtjänade det jag varit med om och att man aldrig finner lösningen genom att blunda för problemen.

 

Min farfar har lärt mig att man alltid ska våga vara sig själv och att de som älskar mig kommer älska mig för den jag är, precis som jag är och trots mitt mörker.

 

Det är tack vare de få människor som, likt farfar, älskar och accepterar hela mig som jag ändå alltid lyckats kravla mig framåt och för er kärlek är jag evigt tacksam. Svaret på din fråga, saknade farfar, må komma alldeles för sent och kan inte fullt uttryckas i ord men jag tänker försöka och önskar bara att jag gjort det medan du fortfarande fanns hos oss.

 

 

För flera år sedan tvingades jag ner i en avgrund, en avgrund så mörk att hela mitt jag blev svart. Samtidigt som jag kämpade för att ta mig upp och hitta en väg tillbaka till det som en gång var jag lade jag allt det svåra och tunga i en ryggsäck som jag tvingats bära med mig sedan dess.

 

Det jag inte förstod då var att den dagen mörkret fann mig skulle påverka mitt liv föralltid och att den jag då var slutade existera i det ögonblicket. Jag trodde inte någon kunde acceptera mitt nya jag som var befläckat av allt det hemska, jag kunde se avsmaken i vissa människors blickar när mitt mörka lyste igenom och jag lät dem få mig att tro att allt var mitt fel, att jag bar skulden för allt som hänt och alla dumma handlingar jag gjorde. Jag kunde inte skilja på mig själv och mörkret.

 

Jag visade upp en stark fasad, dolde allt det mörka inom mig i ett försök att återgå till ett vanligt liv men det var en svår roll att spela och nu när mitt bagage är fullt och orken slut ser jag hur dyrt jag fick betala för mitt skådespel. 

 

 

Jag har växt upp med känslan av att aldrig passa in. 
Jag har levt med känslan av att jag inte duger.
Jag har varit en annan människa än den jag är idag.
Jag har blivit kritiserad, mobbad och utnyttjad.
Misshandlad, våldtagen och förstörd.
Jag har gått sönder enbart för att repa mig och återigen lämnas söndertrasad.
Jag har mist en vän och tvingats leva med en skuld som aldrig verkar avta.
Jag har varit deprimerad, destruktiv, apatisk, anorektiker, bulimiker och alkolektiker.
Jag har haft en vardag bestående av ångest, sammanbrott och sömnproblem.
Jag har gett upp. 
Jag har försökt och gett upp på nytt. 
Jag har förlorat flera år av mitt liv.
Jag har kastats runt mellan psykiatriskt boende, psykologer, kuratorer och ätstörningsenheten.
J
ag har hatat. 
Mig själv, de som inte förstod och de i min närhet.
Jag har umgåtts med fel människor och begått många misstag.
Jag har testat droger, druckit för mycket alkohol och brytit mot lagen.
Jag har varit beroende av att få bekräftelse, vara åtråvärd och behövd. 
Jag har blivit lämnad, sårad och övergiven.
Sviken av allt för många.
Jag har skurit mig själv och försökt ta livet av mig.
Jag har misslyckats.
Jag har varit levande död.
Jag har allt för många gånger dömts för den jag var, det jag gjort och det jag varit med om.
Jag har börjat ett nytt liv, blivit en ny människa.
Jag har lyckats.

Jag har ständigt sökt efter en mening med livet och när Alicia kom fann jag den äntligen.